Projecte COR DE LLOP

Benvinguts

Quan el mític , enyorat i estimat doctor Felix Rodríguez de la Fuente ens va deixar, el món va perdre un gran comunicador, un home mediàtic i televisiu. Però la natura va perdre més. Va marxar el seu advocat i defensor, l’home que de tant que la va estimar va entregar-li la vida.

Pertanyo a una generació de naturalistes que temps enrere seiem al sofà els vespres mentre una música intensa i una veu profunda i familiar donava la benvinguda “a mis queridos amigos de la fauna ibèrica”. Per a aquell nen petit la natura i la fauna salvatge van deixar de ser quelcom desconegut, deixant-me portar em vaig endinsar en un món meravellós ple d’óssos, llops, àguiles i llúdrigues.

Veia els boscos desfilar per davant dels meus ulls i volava tot somiant que creixia per ser jo qui corria i es perdia en les muntanyes, per poder sentir els udols dels llops i veure’ls córrer lliures, retallats en les serralades de Zamora i Cantàbria.

Els anys han passat volant com les estacions, ara ja sóc gran i hem trobo recorrent els boscos i pedrams. He tingut el privilegi de poder observar una família de llops jugant pels extens camps de bruc de les terres de Zamora. He seguit durant hores el rastre dels óssos a Cantàbria i he presenciat extassiat les lluites dels mascles de cérvol durant la “berrea”. He compartit tot això amb bons amics, d’aquells que es fan per sempre i tant mateix sempre és com el primer cop. Amb tot el que he fet mai m’ha impulsat res més que una passió i una devoció per l’estudi i la conservació de la fauna salvatge. No deixaré mai d’aprendre i crèixer com a naturalista. He après molt de la fauna i dels seus boscos.

He entès que en la natura res passa perquè sí, tot té un sentit i la seva pròpia lògica. És una xarxa viva, un escenari on tots els seus protagonistes interactuen entre si i on res es desaprofita. Una vida se’n va i una altra viu. És una norma pura, noble i antiga i anterior a l’home. A la natura no hi ha maldat, sempre que torno d’un viatge naturalista em sento més part de tot això. El meu esperit ansia tornar a marxar a la cerca dels éssers que poblen pedrams, rius, boscos i muntanyes. El dia que deixi d’aprendre serà el dia que aclucaré els ulls.

Aquells que hem coneixen de fa anys saben que no he pogut estar-me quiet. Sempre amb algun projecte entre mans, fins que ara he trobat un somni que està a l’alçada de la meva tossuderia. Avui us presento aquest projecte personal, un somni que heretà els principis eterns del mestre Félix. En aquesta tasca hi poso tota la meva energia, dedicació i entusiasme. Fer veure a la societat la natura amb ulls diferents. Engrescar i animar el món a que coneguin els seus mecanismes. Que aprenguin que en la natura si se li dóna una oportunitat reneix mostrant al món tota la seva grandesa.

UDOLS de llop, INVESTIGACIÓ I CONSERVACIÓ DEL LLOP neix ple d’ambició però alhora amb una gran , recollint el testimoni i continuant la cursa. Serà un viatge increïble on el final és menys important que el camí a fer. Avui UDOLS veu la llum i es mostra al món. Però va néixer fa trenta anys, un vespre en un sofà mentre un nen veia un programa tan etern com l’home que el va crear: “El hombre y la tierra”.

Els principis de udols i la llei del bosc

“tota vida es important i es te de preservar sense cap judici”

“camina amb silenci pel bosc sigues part del entorn”

“la natura es una xarxa viva on tots els sers que i viuen interactuen entre ells no hi ha maldat ni ressentiment,sigues doncs com la natura”

“quant et moguis sigues com un animal mes quant et quedis quiet tornat en arbre”

“el bosc es la casa dels animals sigues respectuós quant la visitis”

“no deixis mai cap rastre de la teva presencia as de ser com el vent entre els arbres”

“del bosc emportat imatges i records deixa sentiments  no t’emportis res tot testarà esperant quant tornis”

“els animals del bosc s’esforcen lluiten I aprenen no malmeten el seu entorn sigues en la vida com ells”

“la natura es generosa et regalarà sempre els seus colors i olors no et demana res sempre hi es sigues generós amb ella”

“un animal del bosc no viu en el passat no pensa en el futur viu intensament el present amb total llibertat sent la vida com un animal estima la vida plena de sentits”

Fes teus aquets principis et faran millor ser, et duran pel camí de la grandesa i et faran un gran protector dels boscos i la natura

Cor de llop

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

Nube de etiquetas

A %d blogueros les gusta esto: